Vrije tijd op maat

Steunpunt Vrijetijd Gehandicapten Kempen (SVGK), de vrijetijdsdienst van de Kandopunt Kempen, houdt al jaren personen met een handicap, instellingen en diensten, … op de hoogte van het reilen en zeilen op vlak van vrije tijd in het arrondissement Turnhout. Maar we willen meer dan alleen informatie over vrijetijdsmogelijkheden aanbieden. Daarom is SVGK gestart met individuele vrijetijdstrajectbegeleiding, m.a.w. we proberen de persoon met een handicap te begeleiden in hun zoektocht naar een vrijetijdsinvulling.

Hoe gaan we te werk

Indien je op zoek bent naar een leuke vrijetijdsinvulling en het lukt je niet om deze te vinden, dan kan je ons contacteren. Wij komen bij jou op bezoek om samen met jou, jouw familie, begeleiding, … de vrijetijdsvraag uit te pluizen.
Samen bekijken wij: Wat wil je juist doen? – Wanneer wil je dit doen? – Wat moet er allemaal geregeld worden zodat je dit kan doen? Dan nemen wij contact op met de nodige clubwerkingen en kunnen wij met jou de eerste stap zetten richting de nieuwe vrijetijdsinvulling.
Wie kan er bij ons terecht: Ieder persoon met een handicap ongeacht de leeftijd.
Wat kost dit: Bent u reeds lid van SVGK, dan is deze dienst volledig gratis. Niet-leden vragen wij om lid te worden.

Meer info: Daphne Hendrickx  – 0495/44 37 66 – daphne.hendrickx@kando.be

2 korte voorbeelden uit de praktijk

  • Ellen is 35 jaar en is rolstoel gebonden. Ze vertelt ons dat het haar droom is tafeltennis te kunnen spelen in een reguliere club. We stellen nog enkele praktische vragen rond vervoer, lidgeld,… Daarna gaan we op zoek. Na enkele telefoontjes maken we een afspraak bij een reguliere tafeltennisclub en kan Ellen gaan tafeltennissen. Een paar weken later lukt het haar al aardig. Ze is nu lid van de club en gaat wekelijks trainen.<br/><br/>
  • Yaro is een jongen van 10 jaar. Hij heeft een verstandelijke beperking. Na een kennismakingsgesprek, samen met zijn moeder, wil Yaro graag muziekles volgen en gaan voetballen. Ondertussen kan Yaro al prachtig op zijn gitaar spelen en voetbalt hij elke woensdagnamiddag.